Roemenie

RoemeniŽ is een land met een extreem lage economische standaard. Het einde van het Ceausescu-regime (de vorige, communistische leider) bracht helaas niet meteen de verlangde glorie. Een jonge generatie Roemenen vecht zich naar een open democratie. Helaas laat die nog even op zich wachten.
Vooral kinderen zijn de dupe van de economische nood. In RoemeniŽ groeien vele duizenden kinderen op zonder ouders, maar ook met te weinig basisveiligheid, basiskennis en basisvaardigheden. Een overblijfsel van het communistisch regime, waar het krijgen van veel kinderen werd verkondigd als stimulans voor arbeidscapaciteit. De overheid bood de mogelijkheid de kinderen in staatsinternaten te plaatsen. Veel Roemenen hadden en hebben geen andere keus. Helaas krijgen de kinderen in deze staatsinternaten vaak niet de kennis en vaardigheden mee om later, als ze het tehuis verlaten, op eigen benen te staan. Daarmee is niet alleen hun toekomst in het geding, maar ook die van RoemeniŽ.

JUST 100 HEROES

We bouwen met JUST100HEROES een financieel fonds waarmee we vele honderden kwetsbare Roemeense kinderen met training en opleiding helpen op te krabbelen en hun eigen bronnen te ontwikkelen. We toetsen zorgvuldig of het geld doelmatig en doeltreffend wordt aangewend.
We zoeken tenminste 100 bedrijven, verenigingen en consumenten die de kar willen trekken en eenmalig minimaal € 1000,- willen doneren aan een van onze zes projecten in RoemeniŽ. Die '100 heroes' vormen het kloppend hart van ons initiatief. Uiteraard zijn ook eenmalige en kleinere donaties meer dan van harte welkom en leggen we graag contact met een beperkt aantal hoofdsponsors die het doel van onze stichting willen ondersteunen met een mooie startdonatie."Mulţumesc" (Roemeens voor: Dankjewel)

FICF

De stichting JUST100HEROES werkt samen met ťťn van de meest gerenommeerde Roemeense instellingen, waarvan we de kwaliteit, de onafhankelijkheid en de doelmatigheid kunnen garanderen. Een
Accountantskantoor controleert jaarlijks onze boeken en geeft een 'good governance-verklaring' af. Jaarcijfers en verklaring worden uiteraard op onze website gepresenteerd.

De FICF, internationale stichting voor kinderen en hun ouders, in het Roemeens "FUNDATIA INTERNATIONALĂ PENTRU COPIL ŞI FAMILIE" is een onafhankelijke, niet politieke, non-profit stichting die zich inzet voor verwaarloosde en kwetsbare kinderen en hun ouders in RoemeniŽ. De FICF heeft als doelstelling een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven voor kansarme kinderen en hun ouders.